• Czcionka:
bawimy, uczymy, kształcimy

Jadłospis

JADŁOSPIS  PRZEDSZKOLE

 

PONIEDZIAŁEK (14.10.2025r.)

Śniadanie: Płatki ryżowe na mleku, bułka pszenna i wieloziarnista(1,3) z masłem(7), wędliną (6), serem żółtym(7), ogórkiem, pomidorem, rzodkiewką,  herbata z cytryną, kawa inka (7)

Obiad: Zupa pomidorowa z ryżem na wywarze z mięsa drobiowego z dodatkiem marchewki, selera, pietruszki (1,9,10)

Ziemniaki, udko z kurczaka pieczone, mizeria(7)

Woda

Podwieczorek: Jabłko

 

WTOREK( 15.04.2025r.)

Śniadanie: Karolinki z szynki, chleb pszenny z masłem(1,3,7), serem żółtym(7), warzywa (pomidor, ogórek, papryka),  herbata z cytryną

Obiad: Zupa kalafiorowa na wywarze z mięsa wieprzowego z dodatkiem, marchewki,  selerem, porem, pietruszką (9)

Kasza jęczmienna, polędwiczki wieprzowe duszone w sosie własnym, surówka z buraczków

Woda

Podwieczorek: Jogurt owocowy(7)

 

ŚRODA (16.04.2025r.)

Śniadanie:  Pieczywo pszenne z masłem(1,3,7)  z serem żółtym (7), wędliną(6), ogórkiem, pomidorem, papryką, sałatą, herbatą z cytryną, kawa inka

Obiad: Zupa jarzynowa  z dodatkiem marchewki, selera, pietruszki (7,9)

Spaghetti (makaron(1) z mięsem mielonym i sosem pomidorowym(10)), ogórek kiszony

Woda

Podwieczorek: Banan

 

 

CZWARTEK (17.04.2025r.)

Śniadanie: Jajecznica ze szczypiorkiem (3), pieczywo pszenne (1,3) z wędliną (6) serem żółtym(7), pomidorem, ogórkiem, pasztetem (6),  herbata z cytryną

Obiad: Zupa ryżowa  na wywarze z mięsa drobiowego z dodatkiem, marchewki,  selerem, porem, pietruszką (9)

Racuchy z jabłkiem (1,3,7)

Woda

Podwieczorek: Babeczka(1,3,7)

 

 

PIĄTEK (18.04.2025r.)

Śniadanie: Sałatka jarzynowa, bułka pszenna (1,3) z masłem (7), wędlina(6), twarożek ze szczypiorkiem (7), ogórek, pomidor, herbata z cytryną, kawa inka (7)

Obiad: Zupa pieczarkowa z makaronem (1,3) na wywarze z mięsa drobiowego z dodatkiem marchewki, selera, pietruszki (7,9)

Ryż , paluszki rybne, surówka z kiszonej kapusty podp. oliwą

Woda

Podwieczorek: Chrupsy owocowe